Modersmål – gruppe C – efteråret 2012

Her er vi

Ytterbyskolan i Sverige, Gulskogen i Norge og Sct. Jørgens Skole i Danmark har trodset den geografiske afstand og de sproglige udfordringer og sammen publiceret avisen Her er vi.

Af Niels Bent Hansen, Sct. Jørgens Skole (DK)

Temaavisen fungerer som en præsentation af hinanden, dvs., en præsentation af hvem vi er, vores interesser og vores lokalsamfund. Avisen, der er på 8 sider, oprettes i Ekstrabladet Skole. Der er dannet 8 redaktioner grupperet om hver sit emne, hvor hver redaktion består af elever fra de tre lande, men således at bidragene bliver rene norske, svenske og danske artikler, hvilket afspejler sig i avisen, der på samme vis emnemæssigt opdeles således, at en side består af svenske, norske og danske artikler. Vores by, Dette skal I se, Her er vores skole, Film vi ka’ li’, Spil vi ka’ li’, Fritid, Blogs og Ting, vi holder af.

I Vores by præsenterer vi vores by og lokalsamfund via en fokusering på, hvad der er særegent, noget som kunne være interessant for andre unge at vide noget om.

I Dette skal I se forestiller vi os, hvad det er vi kunne tænke os at vise frem, hvis vi besøgte hinanden.

I Her er vores skole præsenterer vi vores skole, men også her, hvad der er skolens profil.

I Film vi ka’ li’ anmelder vi film og laver en fællesnordisk undersøgelse af, hvilke film der i øjeblikket er de mest populære.

I Spil vi ka’ li’ er perspektivet det samme som i film.

I Fritid bidrager vi med artikler om, hvordan vi bruger fritiden, dvs. efter skole og lektier, f.eks. med hensyn til sport, job, spil, tv eller socialt samvær.

I Blogs gives der eksempler på blogs, hvad en blog kan bruges til.

I Ting, vi holder af fokuserer vi på nogle af de ting, vi omgiver os med, og som vi nødigst vil undvære. Hvordan bruger vi tingene, hvilken indflydelse har de på vores livsstil m.m.

Synkroniseringen i projektet har for det meste bestået i fælles undersøgelser ved hjælp af spørgeskemaer, hvor popularitet og forbrug af forskellige ting, er blevet undersøg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s